July 1, 2020

Bedrijf Oostkamp: tegen eind 2021 coronavaccin op de markt

Het bedrijf Ziphius Vaccines in Oostkamp heeft aangekondigd dat het tegen de herfst van 2021 een coronavaccin op de markt wil brengen. Dat schrijft De Tijd en werd ons bevestigd door de CEO van het bedrijf Chris Cardon.

Het bedrijf zegt veelbelovende resultaten behaald te hebben na verschillende tests en wil in oktober beginnen testen op mensen. Ziphius kondigde dinsdag aan dat het veelbelovende preklinische resultaten behaalde voor het vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Op basis van die resultaten bereidt het bedrijf zich voor op klinische studies.

TEGEN HERFST 2021

Vanaf oktober 2020 zouden ze tests willen uitvoeren op mensen. Pas in 2021 zou het bedrijf beginnen met een productie op grotere schaal. De eerste leveringen zijn gepland voor de herfst van 2021.

"We staan in nauw contact met de regelgevende instanties om te informeren over onze vooruitgang. We zijn ons bewust van de dreigende noodzaak van een coronavirusbehandeling en willen snel anticiperen op een potentiële volgende golf van het virus", aldus Chris Cardon CEO bij Ziphius.

Het bedrijf zegt ook te willen samenwerken met andere Belgische bedrijven voor de verdere ontwikkeling van het vaccin.

By: Belga

This article was published on "Focus WTV" on July 1, 2020

https://www.focus-wtv.be/nieuws/bedrijf-oostkamp-tegen-eind-2021-coronavaccin-op-markt

 Address. Legeweg 157C,  B-8020 Oostkamp, Belgium

© 2019 Ziphius Vaccines NV